مقالات

بررسی ال سی دی لپ‌تاپ

بررسی ال سی دی لپ‌تاپ

در لپ‌تاپ‌ها برای دیدن تصویر نیاز به صفحه نمایش داریم. کار صفحه‌نمایش در واقع این است که ولتاژ و جریان الکتریکی را به تصویر تبدیل کرده و به کاربر امکان دیدن تصاویر را می‌دهد.

کاربران حرفه‌ای گرافیکی، گیمرها و … اهمیت صفحه نمایش را بهتر درک می‌کنند زیرا بدون صفحه نمایش با کیفیت نمی‌توانند تصاویر فوق العاده‌ای را تجربه کنند. به دلیل اهمیت زیاد این موضوع صفحه نمایش‌های با کیفیت و با قابلیت‌های بیشتری روانه بازار شود.

صفحه نمایش‌های LCD لپ‌تاپ

کلمه LCD مخفف Liquid Crystal Display است. این نوع صفحه نمایش به‌ وسیله لامپ‌های فلورسنت و تکنولوژی کریستال مایع کار می‌کند. شیوه کار در کل چنین است که صفحه‌ای که در جلوی ال سی دی‌های لپ‌تاپ قرار دارد که دارای کریستال مایع است و در پشت آن لامپ‌های نئون قرار گرفته‌اند و کریستال با نوری که از لامپ‌ها دریافت می‌کند باعث روشن شدن صفحه نمایش می‌شود و باتوجه به اینکه نوری که به کریستال‌ها می‌تابد با چه زاویه‌ای با آن‌ها برخورد کند تصویر تغییر کرده و تیره‌تر یا روشن‌تر و یا حتی کاملاً تاریک و روشن می‌شود.

 

بررسی ال سی دی لپ تاپ

                    بررسی ال سی دی لپ تاپ

صفحه نمایش‌های LED لپ‌تاپ

کلمه LED مخفف Light Emitting Diodes است. روند کار ال ای دی‌ها هم مانند ال سی دی‌های لپ‌تاپ می‌باشد با این تفاوت که در این نوع صفحه‌نمایش به‌جای لامپ‌های فلورسنت از دیودهای نوری LED استفاده‌شده است که طول عمر بیشتری دارد. در حالت کلی ال ای دی‌ها کیفیت بهتری نسبت به ال سی دی‌ها دارند ولی در مقابل قیمت آن‌ها بالاتر است.

 

 

بررسی ال سی دی لپ تاپ

           بررسی ال سی دی لپ‌تاپ

 

تفاوت‌های ظاهری نمایشگر های ال سی دی (LCD) و ال ای دی (LED) چیست؟

ال سی دی‌ها به دلیل داشتن لامپ‌های فلورسنت در داخل آن‌ها، ضخیم‌ترند ولی ال ای دی‌ها قطر کمتری دارند. سوکت فلت (سوکتی در پشت lcd یا led برای اتصال فلت) در این دو صفحه‌نمایش با هم متفاوت‌اند. سوکت ال سی دی در قسمت بالای آن قرار دارد و دارای عرض بیشتر و پین‌هایی پهن‌تر است ولی سوکت ال ای دی‌ها در قسمت پایین صفحه‌نمایش قرارگرفته است وباریک‌تر می‌باشد.

ال ای دی و ال سی دی لپ‌تاپ چه  تفاوت‌هایی دارند؟ 

1- نمایشگرهای LED در مصرف برق مقرون به صرفه‌تر از فناوری LCD هستند.

2- کیفیت و روشنی تصویر در صفحه LED بیشتر از LCD است.

3- مواد LED بیشتر سازگار با محیط زیست است در صورتی که جیوه (یک ماده سمی است) در LCD‌ها به‌کاررفته که مخرب محیط زیست است.

4 – LEDها نسبت LCDها طول عمر بیشتری دارند؛ و این به سبب میزان مصرف برق کمتر و عمر باتری آن‌ها است.

5 – از نظر اختلاف نور در این دو محصول دارای تفاوت‌هایی هستند. کنتراست نسبت اختلاف درخشش روشن‌ترین نقطه نمایشگر (سفید) با تاریک‌ترین نقطه (سیاه) آن است. هرچه این اختلاف بیشتر باشد، میزان تاریکی و روشنی صحنه‌ها طبیعی‌ و واقعی تر خواهد بود.

6 – تصاویر و رنگ‌ها در نمایشگر‌های LED روشن‌تر و واقعی‌تر از رنگ‌ها در نمایشگر LCD هستند.

صفحه نمایش لپ‌تاپ چه مشکلاتی دارند؟

خطوط افقی یا عمودی روی ال سی دی

تا به حال متوجه خطوط افقی یا عمودی چند رنگ یا تک رنگ روی صفحه نمایش لپ‌تاپ خود شدید، ممکن است ناشی از خرابی سخت افزاری یا به دلیل آسیب دیدن ال سی دی باشد. برای اینکه خودتان آن را برطرف کنید، ابتدا لپ‌تاپ خود را از برق بکشید، دکمه پاور لپ‌تاپ را برای 30 ثانیه نگه دارید و لپ‌تاپ را مجددا راه‌اندازی کنید. اگر همچنان خطوط رنگی را مشاهده کردید، احتمالاً مشکل از صفحه LCD و یا از علائم سوختن ال سی دی لپ تاپ می‌باشد که باید به فروشگاه ام تی اس پارت مراجعه کرده و پس از بررسی نهایی ال سی دی لپ تاپ شما تعویض شود.

گیر کردن صفحه روی یک تصویر

وقتی لپ‌‌تاپ روشن است و فن کار می‌کند، اما نمایشگر چیزی را نمایش نمی‌دهد و در همان صفحه گیر کرده، نشانه‌ای از معیوب بودن مادربرد می‌باشد. در قدم اول باید تمام اطلاعات را به درایو دیگری منتقل کنید تا اطلاعات شما ایمن باشد. قبل از اینکه مادربرد را تعمیر یا تعویض کنید، می‌توانید یک هارد ریست (که به عنوان بازنشانی کارخانه نیز شناخته می‌شود) انجام دهید، که بیشتر می‎‌تواند به تشخیص یا حل مشکل سوختن صفحه نمایش مشکی کمک کند.

تاریک بودن تصویر LCD لپ‌تاپ

ابتدا چک کنید که آیا سطح روشنایی لپ‌تاپ شما روی حداکثر تنظیم است یا خیر. اگر ال سی دی لپ‌تاپ شما همچنان کم نور است، دستگاه را مجدداً راه اندازی کنید. این فقط می‌تواند یک خطای سیستم باشد که با راه اندازی مجدد دستگاه قابل حل است. همچنین بررسی شود که آیا سیم آداپتور برق متناوب شل است و آن را محکم به پریز و لپ تاپ وصل کنید. همچنین در پشت ال سی دی لپ‌تاپ، یک برد اینورتر و یک لامپ نور پس زمینه وجود دارد که تصویر را کنترل می‌کند.

برد اینورتر ولتاژ پایین مورد استفاده لپ‌تاپ شما را به ولتاژ بالاتر مورد نیاز لامپ بلندی که صفحه LCD را روشن می‎‌کند تبدیل می‎‌کند. اگر برد یا های ولتاژ از کار بیفتد، با مشکل تاریک شدن تصویر صفحه نمایش مواجه خواهید شد. حتی وقتی یکی از این دو جزء خراب شود، ال سی دی باید تعویض شود. ما به شما توصیه نمی‌کنیم خودتان آن را درست کنید، زیرا این قطعه بسیار حساس است و ممکن است به برد مدار و نور پس‌زمینه آسیب بزنید. بنابراین، بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید و با پشتیبانی ام تی اس پارت در ارتباط باشید.

 شکستگی و ترک خوردگی ال سی دی لپ‌تاپ

لپ‌تاپ‌ها شکننده هستند و به‌راحتی می‌شکنند، مخصوصاً با توجه به اینکه مدل‌های نازک‌تر و سبک‌تری هم اکنون عرضه می‌شوند. برخی از رایج‌ترین علائم سوختن ال سی دی لپ‌تاپ عبارتند از: زمانی که به طور تصادفی سقوط می‌کند و صفحه نمایش می‌شکند، هنگامی که در یک زاویه نامناسب باشد یا اگر ناخودآگاه چیزی سنگین روی لپ‌تاپ قرار دادید. به یاد داشته باشید که شکستگی ال سی دی لپ تاپ در برخی موارد می‌تواند بر عملکرد کلی دستگاه تأثیر بگذارد.

نصب نبودن درایور گرافیک یا LCD

مشکل در درایورهای گرافیک شما می‌تواند منجر به کار نکردن ال سی دی لپ‌تاپ شود. کارت گرافیک یک دستگاه خاص یکپارچه با سخت افزار کامپیوتر است که هدف آن نمایش تصاویر بر روی مانیتور شما است. درایور گرافیک نرم افزاری است که بین سخت افزار و نرم افزار روی مادربرد کامپیوتر شما ارتباط برقرار می‌کند. برای رفع این مشکل، تنها کاری که باید انجام دهید این است که درایور نمایشگر را بروز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *