مقالات

علت ایجاد لکه‌های سیاه روی صفحه نمایش

علت ایجاد لکه سیاه روی صفحه نمایش لپ‌تاپ

وجود لکه سیاه روی صفحه نمایش لپ‌تاپ، موضوعی است که باید به آن توجه شود. نباید به سادگی از کنار این مشکل عبور کرد. این مشکل در بسیاری از مانیتورها و انواع دیگر نمایشگرها نیز ممکن است ایجاد شود.  نشان دهنده بروز یک ایراد سخت افزاری جدی باشد. البته این موضوع همیشه هم نگران کننده نیست و گاهی با چند اقدام ساده برطرف خواهد شد. در ادامه این مقاله، علت های ایجاد لکه‌های سیاه روی صفحه نمایش را بررسی می‌کنیم.

پیکسل سوخته چیست؟

مشکل خرابی و سوختن پیکسل‌ها در واقع یک خطای سخت افزاری در انواع صفحه نمایش‌ها است.به طور کلی، منظور پیکسل‌هایی است که سوخته‌اند و دیگر روشن نمی‌شوند. در نتیجه این پیکسل‌ها بدون نور و رنگ، سیاه باقی می‌مانند، و به صورت نقاط سیاه روی صفحه نمایش‌ها ظاهر می‌شوند. شاید بارها این مورد را در انواع نمایشگر‌های لپ‌تاپ و گوشی و … مشاهده کرده باشید.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های ارتباطی کاربر با لپ‌تاپ صفحه نمایش است. پیداشدن پیکسل سوختگی در صفحه نمایش لپ‌تاپ می‌تواند موجب اختلال در فعالیت‌های روزانه کاربران شده، و او را به فکر تعمیر لپ‌‌تاپ خود بیاندازد.

 

علت ایجاد لکه های سیاه روی صفحه نمایش

علت ایجاد لکه‌های سیاه روی صفحه نمایش

 

دلایل اصلی ظهور لکه سیاه روی لپ‌تاپ

یکی از مشکلاتی که کاربران در ارتباط با ال ای دی لپ‌تاپ ممکن است, با آن مواجه شوند لکه سیاه روی صفحه لپ‌تاپ است. مشاهده لکه سیاه روی مانیتور لپ‌تاپ خبر از وجود یک مشکل در سیستم می‌دهد.

این ایراد می‌تواند سخت افزاری یا نرم افزاری باشد. عوامل مختلفی باعث ایجاد لکه‌ها برروی نمایشگر لپ‌تاپ می‌شوند.

خرابی مادربرد لپ‌تاپ می‌تواند یکی از عللی باشد، که روی نمایشگر لپ‌تاپ تاثیر منفی می‌گذارد. تنظیمات نادرست، یکی دیگر از دلایل ایجاد لکه سیاه روی مانیتور لپ‌تاپ است.

همچنین سوختن مقاومت مادربرد باعث ایجاد لکه سیاه روی صفحه نمایش می‌شود. مشکلات نرم افزاری هم مانند برخی از ویروس‌ها و نرم افزارهای معیوب یا ناهماهنگی‌های سیستمی،از علت‌های  ایجاد لکه‌های سیاه روی صفحه نمایش می‌باشد.

خرابی آداپتور و یا آسیب‌دیدگی آن  هم از عوامل دیگری هستند، که لکه‌های سیاه رنگ را در نمایشگر به وجود می آورند.

همچنین علاوه بر پیکسل سوخته، پیکسل لپ‌تاپ ممکن است گیر کرده باشد. از مهم‌ترین نشانه‌های این مورد می‌توان به قطع و وصل شدن مداوم پیکسل‌ها اشاره کرد.

توجه داشته باشید: تعمیر لپ‌تاپ یا پیکسل سوخته لپ‌تاپ و  تعمیر پیکسل گیر کرده لپ‌ تاپ متفاوت است، و بستگی به مشکل به وجود آمده تعمیرات آن‌ها نیز با هم فرق دارد. توجه کنید که این کار باید توسط افراد متخصص و مجرب انجام شود.

 

علت ایجاد لکه های سیاه روی صفحه نمایش

علت ایجاد لکه‌های سیاه روی صفحه نمایش

دلایل سوختگی پیکسل لپ‌تاپ

1- یکی از مهم‌ترین دلایل به وجود آمدن پیکسل می‌تواند ضربه به نمایشگر باشد.

2- نوسانات جریان برق منجر به قطع و وصل شدن ولتاژهایی که به ترانزیستور ارسال می‌شود و در نتیجه باعث به وجود آمدن پیکسل سوختگی می‌شود.

3- جمع شدن گرد و غبار، از دیگر عواملی است که می‌تواند بر کارایی پیکسل‌ها تاثیر منفی بگذارد.

4- مشکلات و اختلال‌هایی که در زمان ساخت لپ‌تاپ نیز وجود دارد مانند برش نامناسب قطعات می‌تواند به مرور زمان به سوختگی پیکسل‌ها منجر شود.

اکثر کاربران با این سوال روبرو می‌شوند , پیکسل سوخته یا گیر کرده است؟ یک پیکسل گیر کرده (Stuck pixel) بعضا به اشتباه تحت عنوان پیکسل داغ (Hot Pixel) شناخته می‌شود, که این موضوع اساسا اشتباه است.

چون پیکسل گیر کرده در واقع اطلاعات ناکافی را دریافت می‌کند. بنابراین، رنگ پیکسل روی یکی از سه فرم رنگ ثابت مثل قرمز، سبز یا آبی به اصطلاح گیر می‌کند.

پیکسل‌های داغ تنها روی دوربین‌های دیجیتال زمانی که بار الکتریکی به داخل جداره‌های سنسور دوربین نشت می‌کند ظاهر می‌شوند. پیکسل‌های گیر کرده همچنین خیلی سریع ناپدید می‌شوند.

چگونه تشخیص دهیم صفحه نمایش لپ‌تاپ دارای پیکسل است؟

هنگامی که یک پیکسل برای همیشه آسیب می‌بیند، برق در آن نقطه دریافت نمی‌کند, و در نتیجه یک نقطه سیاه یا تیره روی صفحه نمایش لپ‌تاپ شما ایجاد می‌شود. این نقص خاص می‌تواند در طول فرآیند تولید مانیتورهای ال سی دی رخ دهد و به نوعی دائمی است که با گذشت زمان بهبود نمی‌یابد. با این حال، به ندرت می‌توان چنین نقص‌هایی را در صفحه نمایش لپ‌تاپ خود در خارج از جعبه تجربه کرد، زیرا تولید کنندگان تلاش می‌کنند، تا از فرآیندهای کنترل کیفیت دقیق پیروی کنند تا مطمئن شوند محصولی بدون  عیب و نقص را ارائه می‌دهند.

از طرفی دیگر، با گذشت زمان پیکسل‌های مرده که بستگی به علت‌های مختلف دارد، مشاهده می‌کنیم.

چگونه پیکسل مرده یا گیر کرده را برطرف کنیم؟

متأسفانه، شما نمی‌توانید یک پیکسل مرده را تعمیر کنید. ولی می‌توانید پیکسل گیر کرده را تعمیر کنید.

  1. ابتدا با مشاهده مانیتور خود در پالت‌های رنگی مختلف، پیکسل‌های مرده یا گیر کرده را شناسایی کنید.
  2. یک برنامه برای فلش کردن پیکسل با چندین رنگ برای رفع یک پیکسل گیر کرده یا مرده،  UDPixel (ویندوز) را توصیه می‌کنیم.
  3. در آخر، می‌توانید یک روش دستی را امتحان کنید که شامل مالش پیکسل گیرکرده با یک پارچه مرطوب یا یک وسیله نوک تیز اما نرم، مانند پاک کن در انتهای مداد است.

ناحیه پیکسل مرده را با فشار ملایم مالش دهید:

در ابتدا صفحه نمایش را از گرد و غبار تمیز کنید و به سادگی با یک پارچه نرم ال سی دی را پاک کنید، بیشتر کثیفی‌ها و لکه‌ها را از بین می‌برد.

همچنین، استفاده از یک شی با انتهای دایره‌ای مانند و قرار دادن یک پارچه  نرم روی نقطه، خطر آسیب به صفحه نمایش را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

 JScreenFix استفاده از سایت:

وب سایتی است که در رفع پیکسل‌های مرده می‌تواند کمک کند . هیچ تجهیزات یا نرم افزار گران قیمتی مورد نیاز نیست، زیرا استفاده از سایت 100٪ رایگان است. فقط به لپ‌تاپ و اتصال اینترنت نیاز دارید.

روش انجام کار:

قبل از انجام این کار، لپ تاپ خود را حداقل برای دو ساعت خاموش بگذارید تا مطمئن شوید که اجزای داخلی آن کاملاً خنک هستند.

اکنون، دستگاه را روشن کنید و صفحه را در یک مرور گر روشن کنید.

روی کادر JScreen کلیک کنید.

LCD شما تاریک می‌شود و یک کادر رنگی پیکسلی ظاهر می‌شود، که می‌توانید با استفاده از ماوس به راحتی آن را در اطراف صفحه نمایش خود حرکت دهید.

جعبه را در محل مشکل قرار دهید، و اجازه دهید حدود 10 دقیقه کار خود را انجام دهد. در صورت نیاز می‌توانید برنامه را تا 1 ساعت اجرا کنید.

این جعبه باعث می‌شود که همه پیکسل‌های داخل منطقه به سرعت بین چند رنگ جابجا شوند، و پیکسل‌های مرده یا گیر کرده را مجبور می‌کند به طور موثر بازیابی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *